תואר ראשון

מתמטיקה ומדעי המחשב

מתמטיקה ופיסיקה

מתמטיקה עם הנדסת חשמל מורחב

שנת הלימודים הראשונה במחלקה למתמטיקה זהה עבור כל המסלולים. עקב כך, בחירת המסלול בתחילת הלימודים ניתנת לשינוי עם ההרשמה לשנה ב'.

מתמטיקה עיונית

מתמטיקה כמדע, כמקצוע וכאמנות.

מחקרים במתמטיקה עיונית הובילו, לכל אורך ההיסטוריה, לפריצות דרך מדעיות ששינו את העולם. על פי רוב, ישימותם של מחקרים אלה לעולם ה"מעשי" אינה נראית לעין באופן מיידי, ולפיכך הקריטריון המרכזי לאיכותה של תיאוריה במתמטיקה עיונית הוא יופייה הפנימי וחשיבותה עבור תיאוריות נוספות.

תוכנית לימודים מקיפה המכינה גם ללימודי תואר שני ולמחקר עיוני בתחום. ניתן ללמוד כמסלול מורחב ומשני.

המסלול מיועד:

• למעוניינים במתמטיקה כתחום אקדמי.
  • למעוניינים בתפקידי מחקר בתעשיית המו’’פ.
  • לשוקלים המשך לימודים לתואר גבוה.
  • לעתודאים המבקשים שיבוץ ביחידות מתמטיות בצבא.

לפירוט הקורסים מתמטיקה עיונית מורחב מתמטיקה עיונית ראשי

מתמטיקה שימושית

מתמטיקה שימושית מהווה ביטוי כולל לכל ענפי המתמטיקה אשר נעשה בהם שימוש בתחומי מדע אחרים, כגון פיזיקה והנדסה.

התוכנית מדגישה היבטים מתמטיים של מקצועות ההיי-טק, ומכינה גם ללימודי תואר שני ולמחקר במתמטיקה שימושית על כל היבטיה.

נושאי המחקר המרכזיים בתחום המתמטיקה השימושית מקבלים השראתם מבעיות קונקרטיות בתחומים היישומיים.

סטודנטים הלומדים לקראת תואר ראשון במתמטיקה שימושית יתמחו בבניית מודלים מתמטיים לשימושים רבים

כגון: לכלכלה, לטכנולוגיות מתקדמות בתחום הרובוטיקה, המכשור הרפואי ועוד תחומים רבים שבבסיסם מצוי חקר המתמטיקה.

במהלך הלימודים הסטודנט רוכש ידע תיאורטי ויישומי המאפשר לבוגרים להשתלב בשוק העבודה ובתעשייה.

המסלול מיועד:

• לאנשי היי-טק לעתיד המעוניינים ברקע מתמטי חזק.
  • למתעניינים במתמטיקה שימושית, לרבות לימודים לתואר גבוה בתחום.
  • למעוניינים לעסוק  בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות בתחומי הבנקאות, הננוטכנולוגיה והרובוטיקה, תעשיית המכשור הרפואי, איכות וסביבה ובעוד מגוון רחב של תחומים.

לפירוט הקורסים מתמטיקה שימושית מורחב מתמטיקה שימושית ראשי

מתמטיקה להוראה

רקע מתמטי כללי והעמקה בנושאים המופיעים בתוכנית הלימודים לתיכון

מתאים לתלמידי תעודת הוראה בכיוון הוראת המדעים והמתמטיקה. נלמד כמסלול ראשי

לפירוט הקורסים מתמטיקה להוראה ראשי

לפירוט הקורסים לחץ כאן

מתמטיקה - מדעי המחשב

לתלמידי מדעי המחשב המבקשים השכלה מתמטית רחבה, בשל עניין בתחום או לשם רכישת יתרון יחסי.

ולתלמידים השוקלים המשך לימודים לתואר גבוה באחד התחומים ומעוניינים להשאיר את שתי האופציות פתוחות. נלמד כמסלול דו ראשי.

לפירוט הקורסים דו ראשי מתמטיקה - מדעי המחשב

לפירוט הקורסים לחץ כאן

מתמטיקה-פיסיקה

הסטודנטים לומדים את רוב הקורסים בתואר הראשי במתמטיקה ובמחלקה לפיסיקה (למעט כפילויות). המסלולים מאפשרים לקבל תואר משולב במתמטיקה ובפיסיקה  המסלולים מאפשרים המשך לתארים מתקדמים בשני  החוגים. מסלולים אלה הם אינטנסיביים ומיועדים לסטודנטים מצטיינים המעוניינים בידע רחב ושוקלים המשך בשני התחומים. אין במסלולים אלה אופציית בחירה בין מתמטיקה עיונית לשימושית.

לתלמידים המוכנים לשלב שני מקצועות ראשיים תובעניים. השילוב כולל הפחתת שעות הנובעת מהחפיפה.

לשוקלים לימודים לתואר גבוה ומעוניינים לשמור אופציות פתוחות.

לפירוט הקורסים דו ראשי מתמטיקה - פיסיקה

מתמטיקה עם הנדסת חשמל מורחב

תוכנית הלימודים המשולבת לתואר ראשון במתמטיקה (מקצוע ראשי) ובבהנדסת חשמל B.Sc (מקצוע מורחב)  מיועדת למועמדים מצטיינים.
התכנית המשולבת נועדה להכשיר מהנדסי חשמל בעלי השכלה מתמטית עמוקה ונרחבת. בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בקבוצות המחקר בפקולטות המובילות להנדסת חשמל במסגרת לימודיהם לתארים מתקדמים בתחומים הדורשים העמקה מתמטית.

לפירוט הקורסים

* תכנית לימודים למי שהחל את לימודיו בשנה"ל תשע"ה: /files/math/shared/mslvlym_tsh-h_0.doc

* תכנית לימודים למי שהחל את לימודיו בשנה"ל תשע"ד: /files/math/shared/tvknyt_lymvdym_tshd.pdf

* תכנית לימודים למי שהחל את לימודיו בשנה"ל תשע"ג: /files/math/shared/mslvlym_tsh-g.doc