מלגות ופרסים

תואר שני

תואר שלישי

בתר-דוקטורט

הדף מתעדכן האופן שוטף על מנת לקבל עידכונים ניתן להירשם לשרות ה-RSS.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירות המחלקה בטלפון 03-5318407/8 או במייל  mathoffice@math.biu.ac.il

קישור לדף מלגות לתלמידי מחקר ובתר-דוקטורט באתר האוניברסיטה

תואר ראשון

• מלגה לשנה"ל תשע"ז לתלמידי תואר ראשון : ניתן להגיש בקשות למלגה  לשנה"ל תשע"ז לתלמידי תואר ראשון

את הטופס ניתן להוריד  באתר האינטרנט של מדור מלגות:

תואר ראשון:

או לרכוש בחנות "אקדמון" בקמפוס.

מומלץ להקדים את הגשת הבקשה למלגה. אל תחכו לרגע האחרון !

לתארים מתקדמים נתן להגיש מספטמבר עד נובמבר.

פרטים נוספים בדוא"ל:milgot.office@mail.biu.ac.il

• קרן מלגות ללימודים אקדמיים לחיילים משוחררים ע"ש בתיה עמיר ז"ל - הקרן תעניק מדי שנה חמש מלגות לחמישה מועמדים שיגישו בקשה כמצ"ב, בסכום של 3,000 ₪ כל מלגה. יש להגיש את הבקשות עד - 12.1.2017 .מידע נוסף

טופס בקשה

פרטים נוספים ניתן למצוא באתר נעמת באינטרנט בכתובת www.naamat.org.il

תחת הקישור "קרן מלגות". המועד האחרון להגשת בקשה למלגה בשנה זו הינו 31/12/16.

• מלגת Schulich Leaders היוקרתית המיועדת למועמדים שיחלו את לימודיהם בשנת הלימודים תשע"ז (2016/2017) באחד ממקצועות המדעים מדוייקים. מידע נוסף  לפרטים נוספים ניתן לבקר באתר www.schulichleaders.co.il
  • קרן אייסף מציעה לסטודנטים לתואר ראשון להגיש מועמדות לחברות בקרן ולקבל מלגת לימודים וסל תמיכה אקדמי ואישי

לפרטים נוספים

לאתר האינטרנט

• מלגות נעמת לסטודנטיות - מדי שנה, תנועת נעמת מחלקת 180 מלגות לסטודנטיות לתואר ראשון (החל משנה ב' ללימודים) ולתואר שני. סך כל מלגה הינו 2,000 ₪. בקביעת מקבלות המלגה ניתנת עדיפות לסטודנטיות הלומדות מקצועות טכנולוגיים – מדעיים, כגון הנדסה, רפואה, מדעי המחשב, כימיה, פיסיקה, וכו', וכן לסטודנטיות הלומדות לתואר שני..

טופס בקשה לקבלת מלגה

מידע נוסך באתר נעמת : www.naamat.org.il

תואר שני

טופס בקשה לקבלת מלגה

מידע נוסך באתר נעמת : www.naamat.org.il

תואר שלישי

• מלגות ע"ש שולמית אלוני לקידום נשים במדע לתלמידות תואר שלישי ולמשתלמות לפוסט-דוקטורט לשנת 2016, למידע נוסף
  • מלגות ע"ש צבי ינאי לאזרחי ישראל ערבים, דרוזים וצ'רקסים לתלמידי תואר שלישי ולמשתלמים לפוסט-דוקטורט לשנת 2016, למידע נוסף

בתר-דוקטורט

תכנית מלגות הות"ת לבתר דוקטורנטיות מצטיינות, מחזור ה. המועד האחרון להגשת מועמדות הינו 30.4.17. למידע נוסף

• The Azrieli Fellows Program  - Opportunity for Postdoctoral Fellowship 2015-2016
  • Rothschild Fellowships
  • מלגת בתר דוקטורט לנשים לצורך השתלמות בחו"ל. במסגרת זו תוענקנה שתי מלגות שנתיות בסך 40,000 $ כל אחת לשנה"ל תשע"ו. למידע נוסף
  • Fulbright Fellowships - מידע
    • מלגות אהרן ואפרים קציר - קרן בת-שבע דה רוטשילד לקידום המדע בישראל מציעה מלגות המיועדות עבור השתלמות במחקר ובלימוד שיטות במעבדות מובילות בעולם בתחומים של מדעי החיים, מדעים מדויקים והנדסה. המלגה היא לתקופה של 1-2 חודשים במעבדות בעולם כולו.
    • מלגות נשיא המדינה - מלגות למצוינות וחדשנות מדעית לשנת 2015. מיועדות לדוקטורנטים מצטיינים שעבודותיהם נוגעות לנושא: "עֵבֶר, עְרָב וְאֱדוֹם - נקודות חיכוך ומפגשים בין ובתוך תרבויות, דתות, לשונות ועמים", אשר תכנית המחקר שלהם אושרה לא יותר משנה מיום הגשת המועמדות. את הבקשה (מצ"ב נספחים א'-ג') יש להגיש בהתאם להנחיות המפורטות ב"קול קורא" שבקישור, עד לתאריך 2.9.2015.

​             המועדים להגשת בקשות: כל 1 בינואר, 1 במאי או 1 בספטמבר, בכל שנה. את הבקשות             יש להגיש ישירות לקרן, על פי ההנחיות ב"קול קורא" שבקישור.

• מלגות רוטשילד - לבתר-דוקטורים בחו"ל לשנת השתלמות אחת, בכל תחומי המחקר. מיועד לצעירים מצטיינים בעלי תואר ד"ר או בשלבי סיום הדוקטורט, לשנה"ל תשע"ו. לתשומת לב: השנה הקרן מציגה מלגה נוספת - Dual Location Fellowship. את הבקשה בצירוףקורות חיים (על פי הפורמט שבקישור) ובצירוף הטופס הפנימי (חובה למלא ולצרף גם אותו), יש להגיש בדוא"ל על פי ההנחיות המצ"ב שב"קול קורא" לגב' איריס גולדוירט: iris.goldwirth@mail.biu.ac.ilעד לתאריך 6.9.2015.
    • מלגות פולברייט - מלגות להשתלמות בתר-דוקטורט לחוקרים מצטיינים, בעלי אזרחות ישראלית, העומדים להתחיל את מחקריהם בארה"ב בשנה"ל תשע"ז. מועד אחרון להגשה: 1.1.2016. פרטים והנחיות ניתן לקבל באתר הקרן: http://fulbright.org.il/he. לבירורים נוספים: טל': 03-5172392, דוא"ל: jstavsky@fulbright.org.il.
    • התכנית הלאומית להשבת אקדמאים - הוקמה על בסיס החלטת הממשלה ובשיתוף ות"ת, המדען הראשי של משרד הכלכלה, משרד העלייה והקליטה ומשרד האוצר. התכנית מטפלת בבעלי תואר ראשון ומעלה היכולים לשוב ולהשתלב באקדמיה או בתעשייה הישראלית. התכנית פעילה במספר מישורים עיקריים: שמירה על קשר עם האקדמאים הישראלים הנמצאים בחו"ל, מידע, סיוע ועזרה מול הרשויות בעת החזרה, סיוע במציאת מקום עבודה, עריכת מחקרים בתחום, גיבוש המלצות עבור קובעי המדיניות וייסוד תכניות ומסלולים לפתרון בעיות בתחום. התכנית הושקה בחודש יוני 2013 ועד היום חזרו באמצעותה כ-300 אקדמאים. אקדמאים העונים על הקריטריונים ועדיין לא רשומים לתכנית - מוזמנים להירשם.