מה בעצם עשה זאן בטיסט ז'וזף פורייה? הרצאה שלישת בסדרת "חור בהשכלה"

יום ב', 17/12/2018 - 18:00
Speaker:
Place:
Abstract:

סטודנטים למתמטיקה פיזיקה והנדסה(וגם למקצועות אחרים) מקדישים זמן רב ללימוד טורי פורייה וטרנספורם פורייה והישומים שלהם.

אנליזת פורייה (הנקראת גם "אנליזה הרמונית") תוארה מחד ככלי החזק ביותר בארגז הכלים של המתמטיקה האנליטית, ומאידך כדרכו של הטבע לנתח נתונים: העיניים והאוזניים שלנו מחשבות טרנספורם פורייה הרבה לפני שאנו לומדים על כך באוניברסיטה.

העיניים והאוזניים שלנו מחשבות טרנספורם פורייה הרבה לפני שאנו לומדים על כך באוניברסיטה.  בניגוד להמלצה של מדענים שאמרו ששום מידה של הסברים לא יכולה להסביר כראוי את החשיבות של טרנספורם פורייה, אני אנסה בהרצאה להסביר מהו הדבר הזה מבחינה מתמטית ולהצביע על מקצת השימושים המגוונים שלו.