מידע כללי

המחלקה למתמטיקה מציעה תכניות לימוד לתארים: "בוגר במדעים" (B.Sc.) "מוסמך למדעים" (M.Sc. ) ו"דוקטור לפילוסופיה" (Ph.D).

המסלולים לתואר ראשון הם במתמטיקה עיונית, במתמטיקה שימושית, במתמטיקה להוראה. תוכניות הלימודים מתבססות על ניסיונן של האוניברסיטאות היוקרתיות בארץ ובעולם ועל עבודת עדכון מתמדת על-ידי סגל ההוראה של המחלקה.

תנאי קבלה

תעודת בגרות - תינתן עדיפות לבעלי תעודת בגרות, שנבחנו בחינות בגרות במתמטיקה ובאנגלית בהיקף של 4-5 יח"ל ובציון 80 ומעלה.

מבחן כניסה פסיכומטרי - תינתן עדיפות לנבחנים בבחינה הפסיכומטרית עד מועד אפריל.

לחישוב סיכויי קבלה

קורס הכנה בקיץ

המחלקה מקיימת קורס הכנה בקיץ שלפני הכניסה לשנה א', בשני חלקים. החלק הראשון כולל חזרה ורענון של מושגים ושיטות במתמטיקה ברמה של 5 יח"ל (כ-36 שעות) והחלק השני – הכנה לקראת לימודי התואר במתימטיקה (כ-18 שעות). קורס ההכנה הוא היא חובה לכל המועמדים ללימודים, פרט למועמדים שנבחנו ברמת 5 יח"ל בציון סופי 90 ומעלה. מועמדים שנבחנו ברמת 5 יח"ל בציון סופי 75 ומעלה פטורים מן החלק הראשון בלבד. החלק הראשון מומלץ לכל מי שנבחן במתמטיקה לפני שנתיים או יותר. החלק השני מומלץ לכל המועמדים.

תנאים מיוחדים למצטיינים במיוחד

אם הציון הפסיכומטרי שלך מעל 740 וממוצע הבגרות שלך מעל ,110 תוכל להתקבל לתכנית הנבחריםשל אוניברסיטת בר-אילן המציעה מסלול מזורז מתואר ראשון עד לדוקטורט, ליווי אקדמי אישי ,(coaching) מלגות קיום, דיור והצטיינות, פטור משכר לימוד, השתתפות בכנסים, חניה חינם בשטח האוניברסיטה, עוד.

הנך מוזמן/ת להיכנס לעולם המרתק של המתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן!

תואר ראשון

תואר שני

מסלולים לתואר ראשון

מסלול מורחב

בהתמחויות: מתמטיקה עיונית, מתמטיקה שימושית.

המסלול המורחב מקנה ידע רחב ומעמיק בתחומים השונים של המתמטיקה, ומהווה בסיס אידיאלי לאלו הרוצים לעבוד במקצועות עתירי-מתמטיקה ו/או להמשיך לתארים מתקדמים. מערכת שנה א' אחידה בכל ההתמחויות כך שניתן לשנות בקלות את ההתמחות לקראת שנה ב'. לסטודנטים מצטיינים קיימת אפשרות לבנות מערכת המצרפת קורסים מכמה התמחויות. סטודנטים המתמחים במתמטיקה שימושית מבצעים פרויקט בתעשייה או בחברות היי-טק בשנה השלישית ללימודיהם.

במחלקה קיימת תוכנית אקדמית לנוער, שבמסגרתה לומדים תלמידי תיכון מצטיינים לתואר מלא.

מסלול ראשי (בצירוף עם ראשי ממחלקה אחרת)

בהתמחויות: מתמטיקה עיונית, מתמטיקה שימושית, מתמטיקה להוראה.

המסלול הראשי מקיף כשני שלישים מהשעות של המסלול המורחב. הסטודנטים במסלול זה מתמקדים בקורסים בתחום ההתמחות שלהם. המסלול מאפשר רכישת ידע נרחב במתמטיקה תוך הרחבת ההשכלה בתחום נוסף.  בוגרי המסלול  יכולים להמשיך לתואר מתקדם בהתמחותם ללא השלמות.

מסלול דו ראשי

קיימים מסלולים דו-ראשיים מובנים בשיתוף עם המחלקה לפיסיקה, עם המחלקה למדעי המחשב, ועם הפקולטה להנדסה.

המחלקה מציעה מגוון רחב של קורסי בחירה, וביניהם "חבילת הקורסים לטכנולוגיות עיליות" הכוללת קורסי תכנות ואלגוריתמים. קורסים אלו מכסים את היידע הבסיסי הנדרש  במקצועות המבוססים על עבודה עם מחשבים, כגון תכנות ואלגוריתמיקה חבילה זו מומלצת למעוניניים לאחר סיום התואר לעבוד בתחום המחשבים והאלגוריתמיקה (הייטק) .

למידע מפורט על מסלולי הלימוד

תואר שני

המחלקה מציעה לימודים לקראת התואר "מוסמך למדעים" (M.Sc.) במתמטיקה (תואר עם תיזה). בשנים האחרונות נפתח גם מסלול לתואר שני ללא תיזה במתמטיקה פיננסית, הזוכה להצלחה רבה.

ישנה אפשרות למסלול ישיר לתואר שני (למתאימים), שניתן לעבור אליו בסוף השנה השניה ללימודים לתואר ראשון

למידע מפורט על מסלולי הלימוד

תנאי קבלה

למסלול  מתמטיקה עם תיזה יתקבלו בעלי תואר ראשון במתמטיקה (במסלול מורחב או ראשי), אשר השיגו ציון ממוצע של 80 לפחות בכלל לימודיהם ובפרט בלימודי המתמטיקה. בעלי תואר ראשון בתחום אחר של מדעי הטבע (מורחב או ראשי) יוכלו להתקבל, עם חובת קורסי השלמה, לאחר אישור יועץ המחלקה.

לתואר שני במתמטיקה פיננסית ללא תיזה יתקבלו בעלי תואר ראשון במדעים מדוייקים (כולל מתמטיקה) או בכלכלה ומנהל עסקים (מורחב או ראשי) בעלי ממוצע של 80 לפחות.

דרישות קדם לקורסים - תרשים זרימה