למה מתמטיקה?

למה ללמוד מתמטיקה?

משחר ימי המחשבה האנושית ועד היום מתפתחת המתמטיקה בשני ערוצים משיקים – כמדע תיאורטי טהור וכמדע יישומי. כלים מתמטיים מתקדמים הם מרכיב חיוני בכל ענפי המדע המודרני, ובכללם פיזיקה, ביולוגיה, רפואה, חקר החלל, רובוטיקה, תקשורת, פיננסים, ביטחון וכמובן טכנולוגיה ומחשבים.

מקצועות המתמטיקה נמנים בין המקצועות המבוקשים בעולם. הוול סטריט ג'ורנלדירג את המתמטיקה במקום הראשון מבין 200 המקצועות הטובים בארצות-הברית. גם בישראל, מחקר של המועצה להשכלה גבוהה והלמ"ס, קובע כי מתמטיקה, סטטיסטיקה ומדעי המחשב הם המקצועות הרווחיים ביותר.

לימודי מתמטיקה מחזקים את היכולת האנליטית ומפתחים חשיבה מקורית ויצירתית, ולכן מומלצים מאוד גם כמקצוע משלים ללימודי פיזיקה, מדעי המחשב, הנדסה ודומיהם.

למה ללמוד מתמטיקה בבר-אילן?

בגלל מגוון מסלולי הלימוד

המחלקה למתמטיקה מציעה מסלולי לימוד לתואר ראשון, שני ושלישי. תכניות הלימודים במתמטיקה מתבססות על ניסיונן של האוניברסיטאות היוקרתיות בישראל ובעולם ועל עבודת עדכון מתמדת של סגל ההוראה של המחלקה.

במחלקה מספר מסלולי לימוד במתמטיקה עיונית, מתמטיקה שימושית, מתמטיקה להוראה ומתמטיקה פיננסית. ניתן לשלב ולהוסיף קורסים ייחודיים, כגון התמחות בהייטק ובתחומים אחרים לבחירתכם. תכנית הלימודים לתואר במתמטיקה היא גמישה ומאפשרת לכם לשנות את המסלול לקראת השנה השנייה.

בגלל המחקר המתקדם

המחלקה למתמטיקה בבר-אילן נחשבת למובילה בתחום המחקר, ומאפשרת לסטודנטים להשתלב במחקרים הניצבים בחזית המדע והטכנולוגיה, ממתמטיקה ביולוגית ופיסיקלית, ועד מתמטיקה תיאורטית ברמות הגבוהות ביותר. שני מכוני מחקר מתקדמים מעבירים סמינרים בנושאים "חמים", כגון אנליזה, אלגברה, קומבינטוריקה, גיאומטריה אלגברית, הסתברות, הצפנה ועוד.

סגל המחלקה זוכה בהוקרה ובהישגים ישראליים ובינלאומיים. בשנים האחרונות זכו חברי סגל במחלקה בפרס קריל, בפרס לויצקי, במלגות אלון ורוטשילד, ועוד. פרופ' אברהם טרכטמן התפרסם כשפתר את בעיית צביעת המסלולים.

בגלל המסלול המיוחד למצטיינים במיוחד

אם עברתם את הפסיכומטרי בציון מעל 735 ובממוצע בגרות מעל 110, כדאי שתבדקו את "תכנית אילנות" שלנו – מסלול מזורז לדוקטורט הכולל ליווי אקדמי אישי, מלגת קיום, דיור והצטיינות, פטור משכר לימוד, השתתפות בכנסים ואפילו חנייה חינם.

כי עם התואר שלנו קל להתקבל לעבודה או להמשיך לתואר מתקדם

עם התואר שלנו תיהנו מעדיפות בראיונות עבודה, הן בהשוואה למכללות והן בהשוואה לאוניברסיטאות אחרות.

בגלל האווירה והיחס האישי

המחלקה שלנו ידועה באווירה המשפחתית ובקשר החם והקרוב בין הסטודנטים והמרצים, המתרגלים, המזכירות, הספרניות ואנשי המחשוב, כפי שעולה מעדויות התלמידים עצמם. סגל המחלקה מחויב אישית להצלחתו של כל תלמיד ודואג לסייע למי שמתקשה, ומצד שני – לקדם את המצטיינים ולספק להם אתגרים ברמתם.

למידע על הרשמה ולימודים בבר-אילן התקשרו 9392*