דבר ראש המחלקה למועמדים

ברוכים הבאים למחלקה למתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן!

הנכם מוזמנים ללמוד במחלקה למתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן. אם אתם אוהבים מתמטיקה, ואינכם נרתעים מאתגרים וממאמץ בתחום המעניין אתכם - מקומכם אתנו!

המתמטיקה היא מקצוע מרתק, יפה ומעניין ביותר. נוסף לכך היא שימושית למגוון עצום של תחומי ידע ועשיה - מדע, טכנולוגיה, כלכלה ואפילו חברה. בוגרי המחלקה משמשים בתפקידי מפתח בחברות עתירות-ידע ממשלתיות ופרטיות, במוסדות פיננסיים, בהוראה וכמובן באקדמיה.

המחלקה מציעה לימודים לתואר ראשון (BSc) במגוון מסלולים - מתמטיקה עיונית, מתמטיקה שימושית, מתמטיקה להוראה ומתמטיקה-סטטיסטיקה. ניתן ללמוד בהיקפים שונים - מורחב, ראשי ומשני. בכל המסלולים המורחבים והראשיים נלמדים אותם קורסים בשנה א, כך שניתן לבחור מסלול אחרי שנה כאשר כבר יש היכרות עם הקורסים היסודיים.

כמובן, ישנם לימודים לתארים המחקריים הגבוהים, עם תזה - תואר שני (MSc) ותואר שלישי (PhD). בנוסף לכך פתחנו לפני מספר שנים מסלול יחיד מסוגו לתואר שני (בלי תזה) במתמטיקה פיננסית.

אנשי הסגל האקדמי במחלקה משלבים את הידע הרחב והעמוק של הפרופסורים הותיקים עם התעוזה והסקרנות של החוקרים הצעירים. ישנה פעילות מחקרית ענפה, סמינרים רשמיים ולא רשמיים, קבוצות לימוד וכנסים. הצוות המנהלי המקצועי ידוע ביחסו החם לסטודנטים, ואף צוין על כך לשבח על ידי רשויות האוניברסיטה. הסטודנטים עצמם הם שילוב מרתק של בוגרי צבא עם תלמידי תיכון מצטיינים.
כיתות מחשבים, שרותי ספריה מתקדמים (כתובים ואלקטרוניים), חיי חברה סטודנטיאליים ואלמנטים בר-אילניים ייחודיים משלימים את הפסיפס המרהיב.

בקיצור: בואו אלינו, "בואו חשבון"!

להתראות במחלקה,
                                                                                                             גדעון עמיר