תואר ראשון

להרשמה

מתמטיקה עיונית - חד חוגי (נ"ז במחלקה 122) ודו חוגי (נ"ז במחלקה 93)

מתמטיקה שימושית חד חוגי (נ"ז במחלקה 122) ודו חוגי (נ"ז במחלקה 95)

סטטיסטיקה ומדעי הנתונים - חד חוגי (נ"ז במחלקה 122)

מתמטיקה להוראה דו חוגי (נ"ז במחלקה 88)

מתמטיקה ומדעי המחשב דו חוגי מובנה (נ"ז במחלקה 78)

מתמטיקה ופיסיקה דו חוגי מובנה (נ"ז במחלקה 77)

מתמטיקה וכימיה דו חוגי מובנה (נ"ז במחלקה 80)

מתמטיקה דו חוגי עם הנדסת חשמל חד חוגי (נ"ז במחלקה 71)

שנת הלימודים הראשונה במחלקה למתמטיקה זהה עבור כל המסלולים. עקב כך, בחירת המסלול בתחילת הלימודים ניתנת לשינוי עם ההרשמה לשנה ב'.

מתמטיקה עיונית

מתמטיקה כמדע, כמקצוע וכאמנות.

מחקרים במתמטיקה עיונית הובילו, לכל אורך ההיסטוריה, לפריצות דרך מדעיות ששינו את העולם. על פי רוב, ישימותם של מחקרים אלה לעולם ה"מעשי" אינה נראית לעין באופן מיידי, ולפיכך הקריטריון המרכזי לאיכותה של תיאוריה במתמטיקה עיונית הוא יופייה הפנימי וחשיבותה עבור תיאוריות נוספות.

תוכנית לימודים מקיפה המכינה גם ללימודי תואר שני ולמחקר עיוני בתחום. ניתן ללמוד כמסלול חד חוגי ומשני.

המסלול מיועד:

• למעוניינים במתמטיקה כתחום אקדמי.
  • למעוניינים בתפקידי מחקר בתעשיית המו’’פ.
  • לשוקלים המשך לימודים לתואר גבוה.
  • לעתודאים המבקשים שיבוץ ביחידות מתמטיות בצבא.

לפירוט הקורסים מתמטיקה עיונית חד חוגי מתמטיקה עיונית דו חוגי

מתמטיקה שימושית

מתמטיקה שימושית מהווה ביטוי כולל לכל ענפי המתמטיקה אשר נעשה בהם שימוש בתחומי מדע אחרים, כגון פיזיקה והנדסה.

התוכנית מדגישה היבטים מתמטיים של מקצועות ההיי-טק, ומכינה גם ללימודי תואר שני ולמחקר במתמטיקה שימושית על כל היבטיה.

נושאי המחקר המרכזיים בתחום המתמטיקה השימושית מקבלים השראתם מבעיות קונקרטיות בתחומים היישומיים.

סטודנטים הלומדים לקראת תואר ראשון במתמטיקה שימושית יתמחו בבניית מודלים מתמטיים לשימושים רבים

כגון: לכלכלה, לטכנולוגיות מתקדמות בתחום הרובוטיקה, המכשור הרפואי ועוד תחומים רבים שבבסיסם מצוי חקר המתמטיקה.

במהלך הלימודים הסטודנט רוכש ידע תיאורטי ויישומי המאפשר לבוגרים להשתלב בשוק העבודה ובתעשייה.

המסלול מיועד:

• לאנשי היי-טק לעתיד המעוניינים ברקע מתמטי חזק.
  • למתעניינים במתמטיקה שימושית, לרבות לימודים לתואר גבוה בתחום.
  • למעוניינים לעסוק  בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות בתחומי הבנקאות, הננוטכנולוגיה והרובוטיקה, תעשיית המכשור הרפואי, איכות וסביבה ובעוד מגוון רחב של תחומים.

לפירוט הקורסים מתמטיקה שימושית חד חוגי מתמטיקה שימושית דו חוגי

מתמטיקה להוראה

רקע מתמטי כללי והעמקה בנושאים המופיעים בתוכנית הלימודים לתיכון

מתאים לתלמידי תעודת הוראה בכיוון הוראת המדעים והמתמטיקה. נלמד כמסלול ראשי

לפירוט הקורסים מתמטיקה להוראה דו חוגי

מתמטיקה - מדעי המחשב

לתלמידי מדעי המחשב המבקשים השכלה מתמטית רחבה, בשל עניין בתחום או לשם רכישת יתרון יחסי.

ולתלמידים השוקלים המשך לימודים לתואר גבוה באחד התחומים ומעוניינים להשאיר את שתי האופציות פתוחות. נלמד כמסלול דו חוגי.

לפירוט הקורסים דו חוגי מתמטיקה - מדעי המחשב

מתמטיקה-פיסיקה

הסטודנטים לומדים את רוב הקורסים בתואר הראשי במתמטיקה ובמחלקה לפיסיקה (למעט כפילויות). המסלולים מאפשרים לקבל תואר משולב במתמטיקה ובפיסיקה  המסלולים מאפשרים המשך לתארים מתקדמים בשני  החוגים. מסלולים אלה הם אינטנסיביים ומיועדים לסטודנטים מצטיינים המעוניינים בידע רחב ושוקלים המשך בשני התחומים. אין במסלולים אלה אופציית בחירה בין מתמטיקה עיונית לשימושית.

לתלמידים המוכנים לשלב שני מקצועות ראשיים תובעניים. השילוב כולל הפחתת שעות הנובעת מהחפיפה.

לשוקלים לימודים לתואר גבוה ומעוניינים לשמור אופציות פתוחות.

לפירוט הקורסים דו חוגי מתמטיקה - פיסיקה

מתמטיקה וכימיה דו חוגי

התוכנית הדו-חוגית לתואר ראשון בכימיה עם מתמטיקה משלבת בין שתי תוכניות:
לימודי הכימיה מקנים בשנתיים הראשונות רקע רחב בכל תחומי הכימיה וידע בסיסי וחיוני במתמטיקה, פיזיקה ומחשבים. בשנה השלישית משתתפים הסטודנטים על פי בחירתם בקורסים בכימיה אורגנית, כימיה שימושית, כימיה פיזיקלית וכימיה תיאורטית. התוכנית מקנה לסטודנטים בסיס רחב ועדכני גם בפיזיקה מודרנית, וכוללת מגוון רחב של קורסים בפיזיקה, במתמטיקה ובמחשבים: אופטיקה, לייזרים, אלקטרוניקה, אלגוריתמים ופיזיקה יישומית.
בנוסף, התוכנית מעניקה לסטודנטים התמחות מעשית במעבדות ובקורסי מעבדה שונים.
בשנה השלישית הסטודנטים ישתתפו בפרויקטים במעבדות המחקר של המחלקה לכימיה ויעבירו סמינריון.
לימודי המתמטיקה עוסקים במתמטיקה עיונית, ונועדה להכין את הסטודנטים ללימודי תואר שני ולמחקר עיוני בתחום.
שנת הלימודים הראשונה במחלקה למתמטיקה זהה עבור כל המסלולים, ומשנה ב' הסטודנטים ייתמחו בתחום המתמטיקה העיונית, העוסק במתמטיקה מתוך עניין בתכונות מתמטיות בלבד, ללא יעדים יישומיים בענפי מדע אחרים כמו פיזיקה, אסטרונומיה והנדסה.

לפירוט הקורסים

מתמטיקה וכימיה דו חוגי

מתמטיקה עם הנדסת חשמל חד חוגי

התוכנית הדו-חוגית לתואר ראשון במתמטיקה (מקצוע ראשי) עם הנדסת חשמל משלבת בין שתי תוכניות: לימודי הנדסת חשמל נועדו להכשיר מהנדסי חשמל בשטחי הידע המודרני בתחום. התכנית המשולבת נועדה להקנות לסטודנטים השכלה מדעית מעמיקה ורחבה במתמטיקה המשלבת ידע מדעי טכנולוגי בתחומי האלקטרוניקה, המחשבים והתקשורת.

תכנית הלימודים המשולבת לתואר ראשון בהנדסת חשמל (Sc.B חד-חוגי) ובמתמטיקה (חוג אחרי התואר) מיועדת למועמדים מצטיינים. בתכנית זו על הסטודנט ללמוד שני מסלולי התמחות מתוך חמשת המסלולים הקיימים בהנדסת חשמל, וקורסים נוספים לקבלת תואר ראשי במתמטיקה.

בשנתיים הראשונות ללימודים התוכנית מקנה ידע תאורטי מוצק במקצועות היסוד (מתמטיקה, פיסיקה, תכנות ואלקטרוניקה). בהמשך לימודי הנדסת חשמל מתמחה הסטודנט בשני תחומי התמחות (הקשורים לתחומי ידע בנושא) מתוך חמשת התחומים הקיימים; כל אחד מעניק ידע תאורטי ומעשי בתחומו. לשם העמקת הידע המעשי מלווה התוכנית במספר רב של קורסי מעבדה, הממחישים את הידע התיאורטי הנרכש על ידי התנסות אישית.
חמשת תחומי ההתמחות הם: אלקטרואופטיקה, תקשורת, ננו-אלקטרוניקה, ביו-הנדסה, עיבוד אותות.

בנוסף, התוכנית כוללת פרויקט סיום המבוצע לאורך כל השנה. הפרויקט מאפשר לסטודנט ליישם את הידע שרכש במהלך לימודיו לפתרון בעיה הנדסית או מחקרית. הפרויקט מתבצע בהנחייתו הצמודה של חבר סגל בכיר בפקולטה.

לפירוט הקורסים מתמטיקה עם הנדסת חשמל חד חוגי